Artiklar om bitcoin och Sverige

Här publicerar vi artiklar om bitcoin och dess påverkan i Sverige. Artiklarna är inskickade till föreningen eller skrivna av medlemmarna själva och skribenten kan själv välja om han eller hon vill vara anonym. Artiklarna kontrolleras av Bitcoinföreningen innan publicering så dom inte innehåller stötande språk samt att innehållet speglar föreningens ståndpunkter. Artiklarna är bakom en paywall som accepterar sats via Lightning Network. En paywall är ett sätt att få value-4-value. Dvs inga annonsörer som betalar, och påverkar, den som skapat innehållet utan slutanvändaren (läsaren) betalar direkt till ägaren av innehållet. Inga prenumerationer eller abonnemang, endast anonyma betalningar via lightning network. För stationära datorer så rekommenderas ett tillägg i webbläsaren som tex Getalby.com för bästa upplevelse. Alla sats (bitcoin) går oavkortat till föreningens arbete och för att främja användandet av bitcoin i Sverige.


Av Anonym, 14 Sep, 2023, kl 08:45

Bitcoin kan bidra till hållbar energianvändning och effektivare finanssystem

I en nyligen publicerad debattartikel argumenterar Dan Andersson och Lars Schedin på Ecodatacenter att svenska datacenter bör säga nej till kryptovalutor på grund av den höga energiförbrukningen och klimatpåverkan. Trots deras bekymmer så finns det starka argument för att fortsätta stödja kryptovalutor i Sverige.


Av Anonym, 25 Sep, 2023, kl 12:17

Bitcoins volatilitet

Hur volatil är bitcoin? Hur stor är volatiliteten av antalet bitcoin som finns i cirkulation? Och hur mycket svänger kostnaden för att använda nätverket? Att bitcoins pris har ökat explosionsartat sedan starten 2009 har nog inte undgått nån. Men hur är det med de andra aspekterna av bitcoin? Låt oss titta på bitcoins volatilitet gällande antalet bitcoin i cirkulation, transaktionskostnaderna och säkerheten.