Bitcoinsymposium 2023

Svenska Bitcoinföreningen och Kryptostudenter Stockholm bjuder stolt in till Bitcoinsymposium 2023! Dagen bjuder på intressanta talare, panelsamtal, fika, enkel lunch och möjligheter till viktigt nätverkande.

  • Plats: Stockholms Universitet, Södra Huset. Adress är Frescativägen 10, 114 18 Stockholm
  • Tid: sö 26 mars ca 10-15:30. Därefter föreningens årsmöte.
  • Kostnad: 150 SEK (studentrabatt 50%)
  • Antal platser: 150
  • Anmälan: Köp din biljett här.

Medverkande är bl.a. Ioni Appelberg, Arsha Safarzadeh grundare av Bitcoinskolan, Klaus Bernpainter från Mises Institutet, @BTChick och Weikko Aejmelaeus. Österrikisk ekonomi och Fedimint är några av ämnena för dagen.

Vi kan också se fram emot ett panelsamtal under ledning av Christian Ploog från Bitcoinpodden, Trijo.

Student? 50% tillbaka på avgiften på plats. Antingen med swish eller Lightning.

Södra Huset ligger ca 5 minuters promenadväg från tunnelbana, buss och Roslagsbanan.

För att undvika att folk anmäler sig utan att dyka upp (för mycket mat och fika beställdes förra året) tar vi denna gång ut en avgift. Köp din biljett senast onsdagen innan så att vi kan beställa lagom mycket fika och lunch.

Drop-in fika från 9:30.

Social samvaro: Vill du hänga lite efteråt? Maila styrelsen@bitcoinforeningen.se så bokar vi bord på något trevligt ställe.

Bitcoinföreningen arrangerar Trijo sponsrar Kryptostudenter Stockholm är medarrangör

Tider Schema
09:30 Drop-in fika
10:00 Inledning
10:30 Klaus Bernpainter, Mises Institutet, är en vidtalad föreläsare i Sverige gällande Österrikisk ekonomi. Han kommer tala om vad som är pengar samt nyansera vår förståelse om begreppet inflation och dess konsekvsenser.
11:00 “Bitcoin kommer aldrig funka som valutastandard”. Arsha har i flera års tid föreläst om Bitcoin i hela landet. Han har i 8 år studerat monetär historia, företagsekonomi och nationalekonomi på Lunds Universitet och driver just nu Bitcoinskolan.se
11:30 Civilisationskollaps med Ioni Appelberg. Civilisationer har genom människans historia uppstått och fallit. Nu uppvisar vår globala civilisation tecken på förfall. Går vi romarnas öde till möte eller blir vi den första civilisationen i människans historia att vända på ett förfall?
12:00 Lunch
13:00 “Att dra sitt strå till stacken”. BTChick kommer tala om sina erfarenheter kring hur hon hittade till Bitcoin, hur Bitcoin kan lösa många av världens problem samt hur detta har gjort sig tydligt under hennes studier på Stockholms Universitet.
13:30 Weikko Aejmelaeus kommer att berätta om Fedimint som är ett protokoll som möjliggör att en grupp av människor kan dela på Bitcoin-infrastruktur. Det är ett sätt att skala Bitcoin, få en ytterligare modell för ägandeskap och samtidigt bibehålla en stark integritet. Weikko är en ivrig Bitcoin-entusiast som till vardags arbetar som programmerare.
14:00 Panelsamtal med Christian Ploog, Bitcoinpodden, Trijo
15:00 Fika
15:30 Årsmöte
18:00 Middag
Written on January 14, 2023