Bitcoinsymposium 2022

Bitcoinsymposiet 2022

Senaste Nytt:

Sponsorer

Ett stort tack till våra sponsorer som hjälper oss erbjuda fika och lunch gratis: btcswe
name

Bitcoinsymposium 2022, den 26 mars på Stockholms Universitet

Svenska Bitcoinföreningen och Kryptostudenter Stockholm bjuder stolt in till Bitcoinsymposium 2022! Dagen bjuder på intressanta talare, panelsamtal, fika, enkel lunch och möjligheter till viktigt nätverkande. Medverkande är bl.a. Ioni Appelberg, Gina Pari, Linus Dunkers, Kalle Rosenbaum och Louise Grabo. Södra huset ligger ca 5 minuters promenadväg från tunnelbana, buss och Roslagsbanan. Det kommer också finnas möjlighet att delta digitalt. Väljer du detta alternativ ska du inte registrera dig, det är bara fysisk närvaro som behöver anmälas. Och anmäl dig bara om du säkert kommer, men senast onsdagen innan så att vi kan beställa lagom mycket fika och lunch. Drop-in fika från 9:30. Mer info om schemat, sponsorer m.m. kommer vartefter det spikas. Vi undersöker också möjligheten till social samvaro på kvällen. Varmt välkomna!

Plats

Hörsalen Sal 2, Byggnad A, Södra huset, Stockholms Universitet Frescativägen 10, hus A

Schema

 • 09:30 – 10:00 Fika
 • 10:00 – 10:30 Inledning
 • 10:30 – 11:00 Kalle Rosenbaum: Hotperspektiv Vilka sorts hot mot Bitcoin finns och hur förhåller vi oss till dem. Kalle är konsult inom Bitcoin och har skrivit boken Grokking Bitcoin.
 • 11:00 – 11:30 Gina Pari: Bitcoin och mänskliga rättigheter Majoriteten av världens befolkning, hela 87%, föds i ett land där invånarna är utlämnade åt en väsentligt opålitlig valuta. Hela 1.2 miljarder människor lever sina liv i samhällen med två- eller tresiffrig inflation. För dessa männsikor kan Bitcoin vara en väg ut. Gina Pari, är grundare för SweBlocks och nu Head of Sales på Safello.
 • 11:30 – 12:00 Linus Dunkers: Ett samtal om Bitcoin och Sverige Linus brinner särsklit för hur Svenska myndigheter och banker motarbetat Bitcoin och främst då Skatteverket. Men också miljö-frågan och hur galet det är att man nu försöker göra PoW till en miljöbov som ska stoppas på EU-nivå. Linus jobbar som IT-konsult och projektledare men är kanske mest känd för Sveriges mest uppmärksammade rättsfall inom digitala valutor, där Skatteverket krävt honom på 403% i skatt (2014-2016).
 • 12:00 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 13:30 Ioni Appelberg: Bitcoin och psykedelika Bitcoin är för ekonomin vad psykedelika är för hjärnan. Ioni har en bitcoinkanal på youtube, skriver boken Abundance Through Scarcity, och arbetar som läkare.
 • 13:30 – 14:00 Louise Grabo: Bitcoin, näringsliv och politiken, nationellt och på EU-nivå Det händer mycket i kryptovärlden och det har även beslutsfattare blivit varse om. Men hur ser politiker och myndigheter på krypto? I EU finns ett lagförslag som legaliserar kryptotillgångar, men vad betyder det? I Sverige har Finansinspektionen varnat för krypto under lång tid. Men vad betyder det för branschen och hur kan branschen få politikerna på sin sida? Louise är generalsekreterare för Swedish FinTech Association som är en branschförening för svenska fintechbolag. Vi samlar över 80 bolag och verkar som en brygga mellan näringslivet och politiken med syfte att skapa en fintechmarknad i världsklass. SweFinTech har en arbetsgrupp för föreningens bolag in krypto och blockchain och arbetar med lagförslag som berör området. Louise sitter även som sakkunnig i betalningsutredningen – en statlig utredning som utreder statens roll på betalningsmarknaden.
 • 14:00 – 15:00 panelsamtal. Linnéa Rosenbaum leder en diskussion om Bitcoin och framtiden med Ioni Appelberg, Christopher Ericsson (BTCSWE), Linus Dunkers och Jacob Lindberg (Vinter).
 • 15:00 – 15:30 Fika
 • 15:30 – 17:30 Årsmöte Svenska Bitcoinföreningen
Written on March 25, 2022