Blogg

SEB betalar för att smutskasta bitcoin

För någon dag sedan publicerade Svenska dagbladet en artikel med titeln ”Det kan bli bitcoins dödsstöt”. Artikeln är en annons från SEB och innehåller en intervju med Johan Javeus (chefsstrateg hos SEB). Artikeln består av en blandning av direkta felaktigheter, subjektivt tyckande, propaganda samt några korrekta iakttagelser. En av de korrekta iakttagelserna i artikeln är att det går fort och lätt att göra överföringar, sekundsnabbt med bitcoin - jämfört med några dagar i det traditionella banksystemet. Bland felaktigheterna finns bland annat att det inte går att spåra bitcoin transaktioner; vem som helst kan se alla transaktioner i blockkedjan, exempelvis hos blockchain.info. Hur många kan spåra betalningar i det vanliga banksystemet, och hur fort går det?

Varför har de då betalat SvD för att få ut denna information, det var nog inte gratis precis. En gissning är att de vill motarbeta bitcoin. En indikation på detta är ju att de precis som Nordea och Länsförsäkringar har stängt konton för personer och företag som kan kopplas till bitcoin (fy på er).

Men, eftersom bitcoin är häftigt så vill de nog också bara tala om att de har koll!

Men det är ju ändå en sponsrad artikel som var ”Framtagen av SEB och inte journalister” enligt den av SvD:s tillagda rutan längst ner på sidan.

 

Tips: En lite rolig artikel som skrivits om detta finns på nyheteridag.se.

Observera!

Det finns ett antal svindelförsök just nu där någon utger sig för att vara från Svenska Bitcoinföreningen, och erbjuder jobb eller Bitcoins. Vi erbjuder inte något sådant.
Om du blir kontaktad av någon som utger sig för att vara från Svenska Bitcoinföreningen, verifiera med oss, genom att kontakta vår ordförande genom våra officiella kanaler: robert.hogberg,

Gå med i Svenska Bitcoinföreningen och var med och påverka, det är gratis!