Blogg

Svenska Bitcoinföreningen bildad

2014-01-02 00:23 CET
Den 4 december startades en ideell förening med syfte att främja användandet av Bitcoin i Sverige - Svenska Bitcoinföreningen. Föreningen kommer hålla sitt första årsmöte i mars och välkomnar alla som är intresserade av den nya digitala valutan.

Bitcoin har funnits i fem år men är fortfarande ett relativt nytt fenomen som många inte känner till. Myter blandas med fakta och åsikter på internet och i traditionella media. Det som ses som skrämmande och riskfyllt av vissa ses av andra som en självklar investering och framtiden för elektroniska betalningar. Svenska Bitcoinföreningen vill vara en källa till saklig information om vad Bitcoin är och hur det fungerar. 

- Vi är många som har varit aktiva i flera år och känner att det är dags att organisera oss på samma sätt som man redan har gjort i många andra länder, säger Mats Henricson, ordförande i föreningen.

Föreningens första verksamhetsplan utgörs av diskussioner med Bitcoin Foundation om framtida samarbete, kontakter med svensk media och planering av det kommande årsmötet i mars. Nuvarande styrelse på tio personer har valts av de som startade föreningen.

- Ingen är självskriven i den kommande styrelsen, säger Adam Nybäck i föreningens valberedning. Vi letar aktivt efter representanter från hela landet och hoppas att alla intresserade hör av sig.

Medlemskap i föreningen är för närvarande gratis och årsmötet kommer bestämma om det ska fortsätta vara så framöver.


Detta pressmeddelande finns även på Mynewsdesk.

Observera!

Det finns ett antal svindelförsök just nu där någon utger sig för att vara från Svenska Bitcoinföreningen, och erbjuder jobb eller Bitcoins. Vi erbjuder inte något sådant.
Om du blir kontaktad av någon som utger sig för att vara från Svenska Bitcoinföreningen, verifiera med oss, genom att kontakta vår ordförande genom våra officiella kanaler: robert.hogberg,

Gå med i Svenska Bitcoinföreningen och var med och påverka, det är gratis!